Tapwell

Tapwell är ett nordiskt företag som säljer köks och badrumsarmaturer. Vårt företag grundas i iden om att tillfredsställa en ny generation av konsumenter som kräver hög design och kvalitet till ett rimligt pris. Tillverkning av våra produkter sker i Italien hos innovativa leverantörer världsledande inom teknik, design och material. Alla våra blandare är gjorda av högklassig mässing och är således 100% återvinningsbara. Omsorgsfull design och kvalitet har skapat ett sortiment av produkter med lång livstid.

 

Råvaror och Resurser

Att använda bra råvaror och hushålla med resurser är en viktig del av våran företagskultur. Vi tar ansvar för våra material och dess livscykel och använder 4ms-godkänd mässing i alla våra blandare. När produktens tid som blandare är slut kan den på så sätt brytas ner till mässing, redo att omformas till ett nytt syfte. Denna filosofi genomsyrar hela vår tillverkningsprocess ända ner till wellpappkartongerna av återvunnet material som vi förpackar våra produkter i. Vi strävar efter att våra produkter till största del ska bestå av återvunnet material och att vår paketering ska bli plastfri till år 2023.

 

Klimat

En viktig del i vårt val av leverantörer har varit läget i Europa. 100% av vår tillverkning sker i Italien, på så vis är det lätt för oss att leda hela tillverkningsprocessen. Vi vet att de följer EU-direktiv och läget gör att det inte kräver onödigt långa transportsträckor. Kompakta kartonger gör att vi kan packa effektivt vilket möjliggör mindre transporter. Dessutom har vi lagt om stora delar av våra transportvägar till räls vilket ger oss en låg klimatpåverkan. Vi arbetar ständigt för att använda nya innovativa och klimatsmarta metoder i tillverkningen av våra produkter.

 

Rena Material

Våra produkter är installerade i hem och miljöer där barn och vuxna tillbringar stora delar av sina liv. Därför är det en självklarhet att våra produkter är fria från skadliga ämnen som kan påverka människors hälsa. Vi använder oss av pålitliga leverantörer och har årliga tillverkningskontroller av alla våra produkter i våra fabriker och följer nationell lagstiftning.

 

Socialt ansvar

Det är viktigt för oss att alla människor som hjälper till att tillverka våra produkter gör det under goda arbetsförhållanden. Både på vårt eget företag och hos våra samarbetspartner. Vi har en nära relation med våra leverantörer i Italien och ställer krav på att deras anställda har schyssta avtal. Vår filosofi är att psykiskt och fysiskt välmående personal med goda förutsättningar att lyckas med sitt arbete bildar ett starkt och motiverat team. Vi strävar efter en inspirerande och positiv arbetsplats där anställda känner sig uppskattade och utmanade och där de genom nära samarbete mellan olika kompetenser kan växa och utvecklas med företaget.

 

God design till ett rimligt pris

Vi vill möta människors behov idag utan att kompromissa framtida generationers behov. Väldesignade produkter är en viktig del i att underlätta och förhöja människors vardag därför vill vi erbjuda en exklusiv användarupplevelse till en bredare målgrupp. Omsorgsfull, ren och tidlös design gör även våra produkter estetiskt relevanta under en längre tid. Detta tillsammans med god kvalitet och en generös reservdelspolicy innebär att våra kunder inte behöver investera i nya produkter lika ofta och vi på så vis kan förbruka mindre av jordens resurser.

 

Stockholm 2019-06-17