Skötselråd

Kvalitetskontroll

Tapwell AB har en sträng kvalitetskontroll där varje blandare provtrycks och testas grundligt innan den lämnar fabriken. Under normala förhållanden är Tapwells blandare underhållsfria i minst 5 år.

Skötsel 

Blandare:

Rengör produkten med mjuk trasa och ljummet vatten. Undvik basiska, sura kalklösande eller slipande rengöringsmedel.

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs. Koppar får också patina, kraftigare och mörkare än mässingen. Varken koppar eller Grottesco (rå mässing) bör poleras. De övriga ytorna behåller sin glans.

Diskhoar och tvättställ:

Ta väl hand om din diskho och/eller ditt tvättställ. Gör alltid rent efter användning, på så vis behåller den rostfria ytan sin glans och livslängden förlängs. Rengör med diskmedel och vatten. Var noga med att torka torrt efter användning och undvik att vätskor självtorkar på ytan.

Undvik starka lösningar av mineralsyror och vissa organistiska syror som kan frambringa korrosionsangrepp på den rostfria ytan. Du bör även undvika klorlösningar och silverputsmedel. Var noga med att spola bort matprodukter som innehåller syror (juicer, vinäger, senap, salt etc).

Din diskho/ditt tvättställ kommer få repor, det är oundvikligt. Men för att begränsa repor bör du aldrig använda hårda eller vassa föremål mot ytan. Undvik även att lägga varma stekpannor och kastruller i din ho. Skurpulver och stålull repar ytan men kan också orsaka rostangrepp. De repor som uppkommer utjämnas med tiden och blir en naturlig del av den patina som utvecklas. Glansen i det rostfria stålet består trots repor.

Våra färgade hoar/tvättställ är också rostfritt stål som beläggs med en tunn film nitrid. Metoden kallas Physical Vapour Deposition (PVD) och ger, utöver en unik färg, en slitstark yta.

Installation

Vid installation måste ledningarna fram till blandarna renspolas innan montering.

Smörjning

Smörj endast med silikonfett.