Vanliga frågor

  • Hur beter sig de olika ytorna och hur underhåller man de?

Generellt för alla ytor vid rengöring är att ytan torkas av med en mjuk trasa och ljummet vatten, eventuellt med tvållösning. Ytorna tål inte basiska, sura, kalklösande eller slipande rengöringsmedel. 

Mässing är ett material som med tiden får en vacker patina men kan putsas upp med mässingsputs.

Koppar får också patina, kraftigare och mörkare än mässingen. Varken koppar eller Grottesco (rå mässing) bör poleras.

De övriga ytorna behåller sin yta.

  • Är takduscharna kapbara?

Vissa av våra takduschar kan kapas vilket framgår av produktbeskrivningen. Står det inget om det ska de inte kapas. Vissa av våra takduschar är höj- och sänkbara och justeras vid installation.

  • Hur lång leveranstid är det?

Vår målsättning är att ha hela vårt katalogsortiment på lager och då levereras produkterna till butik inom två dagar.

  • Ny köksblandare; med eller utan diskmaskinsavstängning?

I största möjliga mån bör man ha maskinsavstängningen sitta ovan diskbänk när man ska koppla till diskmaskin eller liknande.

  • Vad är 150 respektive 160 CC?

150 eller 160 CC är avståndet centrum rör på varmt och kallt vatten som kommer ut ur väggen. 160 CC är det vanligaste avståndet i Sverige, 150 CC är standard i övriga Europa. Fråga din rörmokare vilket avstånd du har om du är osäker. De flesta av Tapwells blandarmodeller finns i både 150 och 160 CC.

Om dina rör är dragna på utsidan av väggen krävs ett särskilt blandarfäste.

  • Min takdusch droppar efter att jag använt den. Ska det vara så?

Det är helt normalt att det droppar från taksil och handdusch efter användning av din takdusch. Det samlas mycket vatten i rör, taksil och handdusch som av olika anledningar ska pressas ut. Detta kan inträffa direkt efter att duschen stängts av eller efter en tid, beroende på vattnets viskositet, ytspänning och kringliggande lufttrycksförändringar. Ett tips för att minimera efterdropp är att se till att taksilen är helt vågrät och inte vinklad.